Ένα μεγάλο πρόβλημα της πόλης των Αχαρνών, αναδείχθηκε από την εκπομπή ΕΝ ΔΗΜΩ ΑΧΑΡΝΩΝ, που είναι η διχοτόμηση και όχι μόνο της πόλης από τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ.

     Οι γραμμές, οι οποίες διαπερνούν τις  Αχαρνές εδώ και 120 χρόνια, έχουν κόψει στην κυριολεξία την πόλη στα δύο. Εκτός αυτού, έχουν καταντήσει εστίες μόλυνσης ενώ ταυτόχρονα είναι και πολύ επικίνδυνες για πρόκληση θανατηφόρων ατυχημάτων σε σημεία που υπάρχουν διαβάσεις πεζών και αυτοκινήτων.  Ο κ. Μιχάλης Βρεττός προτείνει την υπογειοποίηση όλου του μήκους των γραμμών (λιγότερο από 3 χιλιόμετρα) με παράλληλα έργα αναβάθμισης όπως αυτά του Δήμου Αγ. Αναργύρων. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Βρεττός είναι αυτός που μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Αχαρνών και τους συναδέλφους του Αντιδημάρχους, είχαν διεκδικήσει και κατάφεραν την έναρξη λειτουργίας του Προαστιακού τον Απρίλιο του 2011, την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων σε μεγάλο μήκος των γραμμών για τη δημιουργία ηχοπροστασίας των κατοίκων και με προτάσεις τους, ζητούσαν την κάθαρση της παραβατικότητας σε δρόμους όπως η Κύπρου και η Μόρνου.

     Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βρεττός, δεσμεύτηκε να ξαναφέρει το θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τις προτάσεις του, έτσι ώστε άμεσα να βρεθεί λύση.

Δείτε παρακάτω τι δήλωσε ο Μιχάλης Βρεττός στο βίντεο της εκπομπής