Στην προηγούμενη Οικονομική Επιτροπή (20/11/2017), ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών κ. Μιχάλης Βρεττός κατέθεσε τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Βρεττός αφού πρώτα παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να τα εξετάσει και να τα χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να προβεί σε μία γενναία μείωση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου προς τους Δημότες είναι ξεκάθαρα χαμηλές και τα χρήματα που καταβάλλονται μέσω των δημοτικών τελών έχουν καταστεί μη ανταποδοτικά. Επιπλέον μία αύξησή τους ή ακόμα και η συντήρησή τους στα τωρινά επίπεδα θεωρείται ως φορολογία και όχι ως ανταποδοτικό τέλος καθώς εισπράττουμε περισσότερα απ’ όσα προσφέρουμε, κάτι το οποίο δεν επιτρέπει και από την ίδια τη νομοθεσία. Πρέπει άμεσα να αυξηθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να μειωθούν τα δημοτικά τέλη.”

Η απάντηση του Δημάρχου προς την πρότασή του, ήταν αρνητική.

Μία επανεκτίμηση του θέματος από πλευράς Δημοτικής Αρχής, θα ήταν προς το συμφέρον όλων και κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων. Ο Δήμος πρέπει κάθε στιγμή, εκτός των άλλων, να δείχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο, ειδικά αυτή την περίοδο που όλα γύρω μας καταρρέουν.

Δείτε παρακάτω την πρότασή του κ. Βρεττού.