Διαβάζουμε από δελτία τύπου τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Κασσαβού ότι «η ανθοκομική έκθεση του δήμου έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς και πολιτιστικούς θεσμούς του Δήμου Αχαρνών»

Δεν διαβάζουμε πουθενά την απόφαση με την οποία η έκθεση όχι απλώς έχει γίνει θεσμός, αλλά έχει έστω και το δικαίωμα να πραγματοποιηθεί. Ποτέ το δημοτικό συμβούλιο δεν ψήφισε τη διοργάνωση της ανθοκομικής έκθεσης. Πότε γίνονται συμβούλια βέβαια για να συζητηθούν και αυτά τα θέματα; Αυτή είναι άλλη μία ερώτηση που δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει απάντηση, μιας και η Διοίκηση του Δήμου έχει απαξιώσει τελείως αυτόν το Θεσμό καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο έχει να συνεδριάσει τακτικά σχεδόν 3 μήνες.

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Βρεττός εξέθεσε το ζήτημα αυτό στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή στην οποία είναι μέλος και συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

  • Γιατί η διοργάνωση της ανθοκομικής δεν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο να αποφασίσει;
  • Γιατί η δαπάνη της έκθεσης ψηφίστηκε εκτάκτως σε οικονομική επιτροπή και όχι σε τακτική συνεδρίαση; (κλικ εδώ)
  • Ποιος είναι ο διοργανωτής της έκθεσης δεδομένου ότι την εισήγηση για τις δαπάνες φαίνεται να τις κάνει η Διεύθυνση Παιδείας;
  • Έχει γίνει η παραλαβή των υλικών πριν από την ψήφιση για τη δαπάνη τους;

Σε κανένα από τα παραπάνω δεν πήρε θέση ο κ. Κασσαβός.

Παρόλο που συμφωνούμε με οτιδήποτε θα αναδείξει την πόλη μας, διαφωνούμε με οποιαδήποτε παράνομη ή παράτυπη διαδικασία όπως αυτή που φαίνεται να ακολουθήθηκε για την έκθεση ανθοκομικής.

Να θυμάστε: Δεν υπάρχουν τριαντάφυλλα χωρίς αγκάθια. Υπάρχουν όμως αγκάθια χωρίς τριαντάφυλλα   Schopenhauer

anthokomiki.programma.cover