Στις μέρες μας εύκολα δημιουργούνται παρεξηγήσεις, και διαβάζοντας κανείς τον τίτλο του άρθρου, ίσως να αποκαλούσε παράλογο τον κ. Μιχάλη Βρεττό ειδικά άνθρωποι που δεν γνωρίζουν και σίγουρα δεν έχουν καμία υποχρέωση να γνωρίζουν τις διαδικασίες. Εξάλλου γι αυτό ψηφίζουν στις εκλογές. Για να έχουν ανθρώπους που γνωρίζουν και που θα τους εκπροσωπούν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (5/12/2017) συζητήθηκε ένα θέμα το οποίο «καίει» το Δήμο Αχαρνών και αφορά τη δημιουργία παιδικών χαρών. Σε ένα Δήμο που αυτή η Δημοτική Αρχή σφράγισε και τους λιγοστούς χώρους που ήταν διαθέσιμοι, αντί να προχωρήσει σε αναβάθμισή τους έτσι ώστε να αποκτήσουν πιστοποίηση καλής λειτουργίας.

Το ερώτημα είναι εύλογο. Στο Δήμο που υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ταξίδια των «Αρχόντων», δεν υπάρχουν μερικές χιλιάδες για να επισκευαστούν οι κούνιες των παιδιών;

Η απάντηση ακόμα πιο εύκολη. Υπάρχουν και μάλιστα εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία λιμνάζουν στην Περιφέρεια ή άλλα που τα εκμεταλλεύονται γειτονικοί Δήμοι για να αναβαθμίζουν τις γειτονιές τους, την ώρα που εμείς κρατάμε ομπρέλα στη βροχή εκατομμυρίων.

Τι πρέπει να κάνουμε; Μα να αφήσουμε τα πολιτικά παιχνίδια και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Την ώρα που διαβάζετε το κείμενο αυτό, σε όλη την Ελλάδα κατασκευάζονται παιδικές χαρές και γενικότερα έργα υποδομής.

Ο Δήμαρχος λοιπόν, ζήτησε από τους Δημοτικούς Συμβούλους να ψηφίσουν δαπάνη ύψους 200.000€ μόνο για μία μελέτη.

Ξεκαθαρίζουμε ότι το ποσό γι αυτήν τη μελέτη είναι ανεξάρτητο από αυτό της ήδη υπάρχουσας μελέτη που αφορά την κατασκευή 7 παιδικών χαρών. Εννοείται ότι σε κανένα σημείο της εισήγησης δεν αναφερόταν ο αριθμός των παιδικών χαρών που θα κατασκευάζονταν.

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Βρεττός και ο επικεφαλής της παράταξης κ. Σωτήρης Ντούρος ήταν οι μόνοι που καταψήφισαν αυτό το υπέρογκο ποσό ενώ ο κ. Πεδιαδίτης ψήφισε παρών, με τον κ. Βρεττό βέβαια, να θέτει ένα σοβαρό ερώτημα:

«Πόσο κοστίζει η κατασκευή μίας παιδικής χαράς; 10.000€ , 20.000€ ; Κι αν η κατασκευή μίας παιδικής χαράς κοστίζει 10.000€, γιατί πρέπει η μελέτη της να κοστίζει 200.000€. Έχουμε σκοπό να κατασκευάσουμε πάνω από 20 παιδικές χαρές; Εάν ένας ιδιώτης αναλάμβανε να κατασκευάσει μία παιδική χαρά, θα χρειαζόταν πολλά περισσότερα; Εννοείται πως όχι. Πού πάνε λοιπόν τόσα χρήματα; Όλο για μελέτες ακούμε και μελέτες δε βλέπουμε.»

Ο κ. Βρεττός ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ της κατασκευής παιδικών χαρών και γι αυτό πιέζει το τελευταίο διάστημα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ξοδεύονται αλόγιστα χρήματα σε μία περίοδο μάλιστα που ο Δήμος μας βουλιάζει από τα οικονομικά προβλήματα.