Επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές και δεν σας κρύβω ότι δεν ήταν και οι πιο ήσυχες καθώς το μυαλό ολων μας ήταν πίσω στην περιοχή των Θρακομακεδόνων και της Βαρυμπόμπης καθώς με τον όγκο των ξερών χόρτων και των κλαδιών που υπάρχουν στους δρόμους, δεν ήθελε και πολύ να γίνει το κακό. Η πρόσφατη τραγωδία στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα δεν μας έγινε μάθημα και η τύχη βοήθησε την περιοχή μας για να μη γίνει παρανάλωμα του πυρός. Για να μην είμαι άδικος όμως, μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι εθελοντές οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν αντικαταστήσει τη Δημοτική Αρχή και με τις πρωτοβουλίες τους εκτός από την ασφάλεια, έχουν αναλάβει και άλλους ρόλους που δεν τους αναλογούν με σκοπό να εξασφαλίσουν όλα αυτά για τα οποία πληρώνουν και θα έπρεπε να απολαμβάνουν.
Κι αν από τη φωτιά φαίνεται να γλιτώσαμε φέτος, δεν είμαι σίγουρος αν συμβαίνει το ίδιο και από την ανοργανωσιά στην παιδεία.
Ανοίγουν τα σχολεία και δεν είμαι βέβαιος αν όλα βαίνουν καλώς. Είναι επαρκείς οι δάσκαλοι στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά; Υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο; Μήπως έπρεπε να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό την οργάνωση των δράσεων και τη διεκδίκηση του έμψυχου υλικού που λείπει αλλά και γενικότερα των υλικών που χρειάζονται τα σχολεία μας;
Με την ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που πέτυχαν το στόχο τους και πέρασαν στις σχολές της επιλογής τους. Μια νέα, πολύ όμορφη περίοδος, ξεκινάει για εσάς και πρέπει να τη ζήσετε κατακτώντας κάθε στόχο που βάζετε. Σε αυτή σας την προσπάθεια, μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι γονείς που μόχθησαν για να σας παρέχουν τα στοιχειώδη αλλά και οι καθηγητές που σας μετέδωσαν τις γνώσεις. Δεν μπορώ βέβαια, να μην αναφερθώ και σε αυτούς που δεν κατάφεραν να πιάσουν το στόχο τους. Δεν πιστεύω πως μια αποτυχία στις Πανελλήνιες είναι το τέλος του κόσμου. Ίσα ίσα που μπορεί να σας δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον είτε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, είτε για επαγγελματική αποκατάσταση. Εξάλλου, είμαι κι εγώ της άποψης ότι “ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι να αντικαταστήσει ένα άδειο μυαλό με ένα ανοιχτό μυαλό”.
Τέλος, εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά της πόλης που περιμένουν το πρώτο κουδούνι της χρονιάς!
Καλό Φθινόπωρο!