Στις 7 Σεπτεμβρίου 1999 η τύχη  έπαιξε άσχημο παιχνίδι σε χιλιάδες ανθρώπους. Η Πάρνηθα επιφύλασσε μια πολύ ισχυρή δόνηση, ικανή να καταστρέψει την πόλη των Αχαρνών και να δημιουργήσει μεγάλες ζημιές σε αρκετές συνοικίες περιμετρικά με τραγικότερο όλων, το θάνατο 143 συνανθρώπων μας. Με αφορμή τη συμπλήρωση 19 ετών από τότε, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών κ. Μιχάλης Βρεττός δήλωσε:

“Άσχημη επέτειος η σημερινή.
Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια ζήσαμε τον σεισμό της Πάρνηθας. Οι συνέπειες του φονικού εγκέλαδου; Τραγικές. 143 νεκροί, ανάμεσά τους συγγενείς και φίλοι μας. Τότε στην ηλικία που ήμουν δεν μπορούσα να αντιληφθώ κάτι άλλο πέρα από την τραγωδία. Τώρα με σιγουριά μπορώ να πω ότι η πόλη θα μπορούσε έπειτα από αυτόν το σεισμό να αναγεννηθεί. Βέβαια για την κατάρρευση των κτιρίων και τον θάνατο των ανθρώπων, δε φταίει ο σεισμός, αλλά τα τραγικά λάθη και οι ασυγχώρητες παραλήψεις των υπευθύνων. Αυτή όμως είναι μία κουβέντα που πρέπει να γίνει σε άλλο επίπεδο.

Τίποτα δεν είναι ίδιο με τότε και λυπάμαι που θα το πω, τα πράγματα ίσως είναι χειρότερα. Τώρα έπρεπε να είχαμε μία υπερσύγχρονη πόλη σε επίπεδο υποδομών… Δυστυχώς δε μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στα χαλάσματα και ανάβουμε ένα κεράκι στη μνήμη τους.”