Στα τέσσερα χρόνια της Διοίκησης Κασσαβού έχουμε ζητήσει ενημέρωση για εκατοντάδες θέματα και έχουμε καταθέσει πάρα πολλές κοστολογημένες προτάσεις. Ζητάμε να μάθουμε για την πορεία του Προϋπολογισμού, για το Τεχνικό Πρόγραμμα, για τις Σχολικές Επιτροπές, για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, για τα αντιπλημμυρικά έργα, για τα έργα οδοποιίας, για τις παιδικές χαρές  και για θέματα νομικής φύσεως όπως είναι οι παράνομες  Ελληνοποιήσεις, οι δωροεπιταγές του Κοινωνικού Παντοπωλείου αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ που φέρονται να εξαφανίστηκαν σε μία νύχτα, για τα μπάζα που παράνομα πετάνε τα φορτηγά του Δήμου σε Δασικές περιοχές, για την αλόγιστη χρήση των Δημοτικών Οχημάτων από ανθρώπους μη εξουσιοδοτημένους, για τους υπέρογκους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, για τα τιμολόγια με τις σκυλοτροφές που φαίνεται πως ποτέ δεν παραλάβαμε και πάρα πολλά ακόμη που κατά διαστήματα έχουμε δημοσιεύσει και που είναι λόγοι για τους οποίους συνάδελφοι της Διοίκησης έχουν οδηγηθεί στην παραίτηση.

Συστηματικά αποφεύγονται οι απαντήσεις και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο όπου στην Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου κάθεται ο κ. Ρούσσας  η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Μας αφαιρείται ο λόγος όποτε αναφέρουμε θέματα που δεν τους αρέσουν, γίνεται λογοκρισία σχεδόν σε κάθε μας τοποθέτηση, ενώ τις περισσότερες φορές, ο Δήμαρχος είναι αυτός που κατευθύνει τον Πρόεδρο και του υποδεικνύει  σε ποιον θα δίνει το λόγο και για πόσο χρόνο. Μάλιστα έχει συμβεί το αμίμητο, ο Δήμαρχος να βρίζει δημόσια τον κ. Ρούσσα όταν «τολμάει» να δώσει τον λόγο σε Δημοτικό Σύμβουλο χωρίς να ζητήσει την άδειά του. Επίσης έχουν παρατηρηθεί έντονα φαινόμενα παρανομίας καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι αποφάσεις που με το ζόρι παίρνει η Διοίκηση, είναι παράνομες.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα συμβούλιο Τσίρκο όπου το μόνο που δεν γίνεται είναι συζήτηση και σωστή λήψη αποφάσεων.

Φυσικά έχουμε καταγγείλει αυτές τις παράνομες και αντιδημοκρατικές πρακτικές, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου (Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, Εισαγγελία Αθηνών).

Ακόμα αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο ένας κατά τα άλλα αξιόλογος και συμπαθής Κύριος των Αχαρνών όπως είναι ο Κώστας Ρούσσας, μπαίνει στη διαδικασία να διασύρεται σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο. Τι είναι αυτό που τον οδηγεί σε τόσο ολέθρια λάθη. Τι είδους δεσμεύσεις μπορεί να έχει;

Επειδή δεν μπορώ να φανταστώ οποιαδήποτε είδους δέσμευση, κι ενώ είναι ξεκάθαρο ότι την ευθύνη για την κατάντια του Δήμου Αχαρνών φέρει εξ ολοκλήρου ο Δήμαρχος, έστω και τώρα καλώ τον κ. Ρούσσα να δηλώσει την παραίτησή του και να δείξει το πρόσωπο το οποίο όλοι γνωρίζαμε πριν τη συνεργασία του με τον νυν Δήμαρχο και την ανάληψη της θέσης του Προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αλλιώς ονειρευόμαστε τις Αχαρνές και τον ναό της Δημοκρατίας στον οποίο παίρνονται όλες οι αποφάσεις για το μέλλον του τόπου.