Συνεχίζονται εντατικά οι καθημερινοί έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας Αχαρνών στο πλαίσιο των μέτρων για την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού covid19. 

Από τις 23 Μαρτίου, με την έναρξη των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας των συμπολιτών μας, η Δημοτική Αστυνομίας Αχαρνών, αν και με μικρό προσωπικό δίνει το παρών στους δρόμους της πόλης από το πρωί έως το βράδυ.

Έχοντας έως τώρα πραγματοποιήσει περισσότερους από 750 ελέγχους και έχοντας βεβαιώσει αξιόλογο αριθμό προστίμων συντελεί αισθητά στην στρατηγική που έθεσε η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση ο Δήμος για την αποτροπή της διασποράς του ιού. 

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε σημεία που προσελκύουν περισσότερο το κοινό, όπως τράπεζες και σουπερμάρκετ. Στα ίδια πλαίσια, καθημερινά πραγματοποιούνται έλεγχοι στα δημοτικά κτήρια, τους αθλητικούς χώρους, τις παιδικές χαρές, τις πλατείες, για πιθανές παραβιάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την απαρχή των εν λόγω μέτρων, η παρουσία των ένστολων ήταν έντονη τόσο στην φύλαξη των δημοτικών κτηρίων, του Δημαρχιακού Μεγάρου και των κατά τόπους ΚΕΠ, ενώ προς ενημέρωση του ευρέως κοινού, όχημα της Διεύθυνσης για αρκετές ημέρες περιπολούσε τους δρόμους με μεγάφωνα για την συνέτιση και των πιο απείθαρχων. 

«Το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου μας, είναι καίριο και αποτελεσματικό στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού. Εμείς ως Δημοτική Αρχή, είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους από την πρώτη στιγμή, παρέχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό για την προστασία όλων. Οφείλω να ευχαριστήσω του δημότες των Αχαρνών που παραμένουν στα σπίτια τους και περιορίζουν τις μετακινήσεις τους μόνο στις απολύτως απαραίτητες. Όσο οι συμπολίτες μας λειτουργούν με ατομική ευθύνη, τόσο εμφανή θα είναι τα θετικά αποτελέσματα!» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αχαρνών, Μιχάλης Βρεττός.