Οι εκλογές πέρασαν. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, δύο διαφορετικές μάχες, η κάθε Κυριακή. 

Η πρώτη, μάχη, σε σταυρούς, σας βρήκε δίπλα μου και θέλω να πω ευχαριστώ στον καθένα και στην καθεμία από εσάς, που πιστεύετε σε μένα και μ’ εμπιστευτήκατε. Μου δίνει απίστευτη χαρά αλλά κι ευθύνη για το μέλλον. Τίποτα δεν είναι τυχαίο… Από εσάς άντλησα τη δύναμη να συνεχίσω και να δώσω τη μάχη, της δεύτερης Κυριακής. Ήσασταν και πάλι κοντά μας, εσείς αλλά και όσοι ακόμα πίστεψαν στην παράταξή μας, μας βοηθήσατε να γίνουμε τελικά η διοίκηση του Δήμου Αχαρνών. 

Δικός μου στόχος δεν ήταν η καρέκλα. Το έχω πει πολλές φορές. Ήθελα όμως να μπορώ να κάνω αυτά που σκέφτομαι και μόνο ως διοίκηση μπορείς να τα υλοποιήσεις. Τώρα, από την 1 Σεπτεμβρίου θα προσπαθήσω και πάλι με όλο μου το είναι να τα καταφέρω! 

Τίποτα δεν τελείωσε στις δυο αυτές μάχες. Σκοπός δεν ήταν μόνο να κερδίσουμε, που το κάναμε και μάλιστα με ισχυρό αντίπαλο που κάνει πιο άξια τη νίκη μας, αλλά σκοπός είναι η υλοποίηση του προγράμματός μας.

Η «μητέρα των μαχών» ξεκινά 1 Σεπτεμβρίου. Γιατί εμείς θα πολεμήσουμε γι αυτόν τον τόπο. Και Σας θέλουμε δίπλα μας.

Ιστορικά αν το δούμε, ο διχασμός ποτέ δεν έκανε καλό. Μη διχάζουμε άλλο τους δημότες. Δεν είμαστε, κάποιοι οι καλοί κι οι άλλοι οι κακοί. 

Στο σημείο αυτό όμως, δεν μπορώ να μην σχολιάσω τα περί λάσπης, συκοφαντίας και προβοκάτσιας που ειπώθηκαν από τον έτερο συνδυασμό της δεύτερης Κυριακής. Ούτε μία κουβέντα, ούτε μία γραμμή δεν γράφτηκε από εμάς για την άλλη παράταξη και ειδικά από εμένα όπου σε όλη την προεκλογική περίοδο, παρέμεινα προσηλωμένος στο στόχο μου μη δημιουργώντας πόλωση. Ως παράταξη κοινοποιούσαμε τα θετικά μας στοιχεία και το πρόγραμμά μας. Ουδέποτε ασχοληθήκαμε με τον επικεφαλής και την παράταξή τους. Αντιθέτως, την τελευταία εβδομάδα, εκείνοι, χρησιμοποιώντας ακραίους χαρακτηρισμούς εναντίον μας, διατυμπάνιζαν τον ηθικό και έντιμο αγώνα τους, λες και εμείς δεν κινούμασταν ηθικά και έντιμα, κάνοντας τελικά οι ίδιοι, αυτό για το οποίο μας κατηγορούσαν.

Άρα δεν ξέρω ποιος έριξε λάσπη, ποιος είδε και τι. Γιατί πρώτα και πάνω από όλα, οι περισσότεροι είμαστε φίλοι. Εγώ είμαι υπεύθυνος για όσα ο ίδιος λέω και πράττω και για τίποτε άλλο.

Ειλικρινά όμως, βάζω τελεία σε όλα αυτά. Δεν ευνοούν κανέναν και πολύ περισσότερο την πόλη. Ξεκινά μια καινούρια μέρα. Ο Κλεισθένης μας δίνει δυνατότητες ν’ αλλάξουμε πολλά, να πάμε ένα βήμα παρακάτω, να λύσουμε διαφορές, να έχουμε έναν και μόνο στόχο. Δεν είμαστε αντίπαλοι, αυτά πέρασαν. Είμαστε όλοι μαζί, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών. Οι εκπρόσωποι των δημοτών. Είμαι σίγουρος ότι οι δημότες το μόνο που θέλουν είναι το καλό της πόλης, η βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Κι εμείς γι αυτό θα παλέψουμε και σας θέλουμε όλους στο πλάι μας! 

Δεν εμφανιζόμαστε ως σωτήρες. Δε λέμε ότι δε θα γίνουν λάθη.

Ένα να ξέρετε όμως. Θ’ αγωνιστούμε για ν’ αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει. Θ’ αγωνιστούμε για ν’ αποκτήσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια αυτού του δήμου, να κάνουμε πράξη τα αυτονόητα που δεν είναι. Να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες, νέο όνομα στις ειδήσεις.

Θ’ αγωνιστούμε για τον καθένα και την καθεμία από εσάς. Δε θέλω να σας λέω άλλα θα..

θέλω να μιλήσουν τα έργα μας.

Και ζητώ να είστε αυστηροί μαζί μας.

Να μας κρίνετε για τις πράξεις μας και όχι για όσα λένε για εμάς.

Σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, είμαστε όλοι νικητές.

Γιατί θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε, αν είμαστε ενεργοί πολίτες. 

Γιατί θέλουμε την αλλαγή τώρα.

Για να γίνουμε Αχαρνές ξανά.

Για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο. 

Για να γίνουν οι Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος.

Σας δίνω το λόγο μου, ότι θα παλέψω για όλα αυτά!

Σας θέλουμε μαζί μας! Μόνο ενωμένοι θα κερδίσουμε! Το αποδείξαμε στην πράξη! Μπορούμε! 

Σας ευχαριστώ για όλα!

Με εκτίμηση

Μιχάλης Βρεττός

Οικονομολόγος MBA – Επιχειρηματίας

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών