Σε μία συγκλονιστική πολιτική αναμέτρηση εξελίχθηκαν οι εκλογές της ΠΕΔΑ που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 12/2/2024 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Από το Δήμο Αχαρνών τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχε κάποια συμμετοχή στα δρώμενα της ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ.

Έτσι λοιπόν είδαμε τον Μιχάλη Βρεττό να θέτει υποψηφιότητα για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωση των Δήμων της Αττικής (ΠΕΔΑ) καθώς και για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων της Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Το σπουδαίο όμως δεν είναι η υποψηφιότητά του αλλά η εκλογή του, την οποία κατάφερε χάρη στη στήριξη των συναδέλφων του από το Δήμο Αχαρνών αλλά και αυτήν από πολλούς Δήμους.

Έτσι λοιπόν αργά τη νύχτα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έσπευσε να συγχαρεί τους νικητές και φυσικά να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη καθώς στην ψηφοφορία συμμετείχαν 309 από τα 316 μέλη.

Να πούμε πως εκλέχθηκε ως μέλος του ΔΣ της ΠΕΔΑ και ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ενώ εκλέχθηκε για τη ΓΣ της ΚΕΔΕ και ο Νικόλαος Δαμάσκος.

Δείτε εδώ τι δήλωσε ο Μιχάλης Βρεττός:

Ο Δήμος Αχαρνών πρωταγωνιστής!
Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή για την εκλογή μου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ καθώς και στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γαλατσίου και Πρόεδρο της ΠΕΔΑ Γιώργο Μαρκόπουλο που με συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του και να τον συγχαρώ για τη σαρωτική του νίκη και επανεκλογή!
Να ευχαριστήσω επίσης τους 309 Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους και των 66 Δήμων της Αττικής για την ψήφο τους και τον καλό τους λόγο.
Πολλές ευχαριστίες στους δικούς μου ανθρώπους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία έχοντας και δικαίωμα ψήφου. Τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό, τον Πρόεδρο του ΔΣ Θέμη Οικονόμου και τους Αντιδημάρχους Κωφό, Δαμάσκο και Τοπαλίδη.
Φυσικά είμαι ευγνώμων σε όλους αυτούς που τις προηγούμενες ημέρες σήκωσαν το τηλέφωνό τους και στήριξαν την υποψηφιότητά μου.
Ξεχωριστή μνεία θέλω να κάνω για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, την Διευθύντρια και τους υπαλλήλους της ΠΕΔΑ, που ξενύχτησαν για να βγάλουν σε πέρας μία δύσκολη διαδικασία.
Συγχαρητήρια και στα υπόλοιπα άξια μέλη που εκλέχθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Δεσμεύομαι να παλέψω πλάι στον Προέδρο και τους συναδέλφους μου κάνοντας ότι περνάει απ’ το χέρι μου για να στηρίξω την προσπάθεια για αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μόνο στόχο οι Δήμοι να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες τους.
Σας αγαπώ όλους και θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας!