Ο κ. Μιχάλης Βρεττός είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών, έχει ορισθεί Αναπληρωτής Δήμαρχος από το Δήμαρχο κ. Σπύρο Βρεττό, ενώ με πλήρεις αρμοδιότητες έχει ορισθεί Αντιδήμαρχος
• Οικονομικών
• Πολιτικού Σχεδιασμού
• κατά τόπον Αντιδήμαρχος Αχαρνών

Εξελέγη για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 και επανεξελέγη το 2014,το 2019 και το 2023.
Γεννημένος στις 14 Απριλίου 1984 είναι γέννημα – θρέμα των Αχαρνών. Είναι έγγαμος με την Μαρία Κατσιγιάννη με την οποία το 2016 απέκτησαν τον Παναγιώτη, το 2018 τη Μαρίλια και το 2022 τον Γιώργο.
Σπούδασε Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών και τη Διοίκηση Τουρισμού.
Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στις αλάνες του Δήμου Αχαρνών, φοίτησε στις Αχαρνές, στο 2 Νηπιαγωγείο στο 2ο Δημοτικό και στο 2ο Γυμνάσιο, ενώ το 2002 αποφοίτησε από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αχαρνών.
Από τα φοιτητικά του ακόμη χρόνια, η αίσθηση του δικαίου τον κατέτρεχε και η επιθυμία του να ασχοληθεί με τα κοινά σύντομα έγινε πράξη, αφού συμμετείχε ενεργά στις φοιτητικές παρατάξεις, νιώθοντας καθήκον απέναντι στα νέα παιδιά που θα μας διαδεχθούν και θέλοντας να συμβάλλει και αυτός με τη σειρά του στην σφαιρική και πολύπλευρη γνώση και όχι στη στείρα αποστήθιση δυσνόητων επιστημονικών εννοιών.
Μετά από ένα πέρασμα 6 χρόνων σκληρής τριβής με τον ανταγωνισμό και τις απαιτήσεις του ιδιωτικού τομέα, κατάφερε να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στον τομέα της μαζικής εστίασης, του εμπορίου αλλά και στον τομέα του τουρισμού, με τα καταστήματά του σύντομα να γίνονται ο πόλος έλξης της νεολαίας των Αχαρνών και όχι μόνο.

• Το Νοέμβριο του 2010 εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, δεύτερος σε σειρά προτίμησης στην παράταξή του

• Τον Μάρτιο του 2011 ψηφίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αχαρνών (ΑΟΔΑ) και Αντιπρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών σταθμών

• Τον Αύγουστο του 2011 ιδρύει τη Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών (ΔΗΦΑ) και εκλέγεται Πρόεδρος, πανψηφεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στη ΔΗΦΑ εντάσσονται όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, ο Αθλητικός Οργανισμός, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών κ α . Έχοντας μία λαμπρή πορεία στην κεφαλή ενός από τα μεγαλύτερα Νομικά Πρόσωπα της Ελλάδος καταφέρνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να προσδώσει στη ΔΗΦΑ μεγάλο κύρος κερδίζοντας ταυτόχρονα πανελλήνιες διακρίσεις. Εξασφαλίζοντας τεράστιους Ευρωπαϊκούς πόρους και μειώνοντας τα έξοδα στο ελάχιστο η ΔΗΦΑ γρήγορα λειτουργεί μην έχοντας ανάγκη τις έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις. Παραμένει Πρόεδρος μέχρι τον Μάρτιο του 2013 εφόσον είχε ήδη τοποθετηθεί Αντιδήμαρχος.

• Τον Ιανουάριο του 2013 ο Δήμαρχος εκτιμώντας τις ικανότητές του, τον τοποθετεί Αντιδήμαρχο με αυξημένες αρμοδιότητες, κάνοντάς τον, τον νεότερο Αντιδήμαρχο στην Ελλάδα , και του μεταβιβάζει αυτές της Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Πολεοδομίας και τον τοποθετεί ταυτόχρονα, επικεφαλής της Δημοτικής κοινότητας Θρακομακεδόνων καθώς αναλαμβάνει και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Θρακομακεδόνων. Λίγο καιρό αργότερα εκλέγεται ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Επί των ημερών του γίνεται η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων όπως το πρότυπο 2ο Δημοτικό στο κέντρο των Αχαρνών και το Λύκειο Ολυμπιακού Χωριού, βάζοντας επίσης τις βάσεις για την ανέγερση κι άλλων όπως το 9ο, το 18ο, το 21ο. Έχοντας ψηλά την απορροφητικότητα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προωθεί την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων με μοναδικά προνόμια και εκπτώσεις για όλους τους νέους της πόλης. Παράλληλα ιδρύει το Διεπιστημονικό Κέντρο Διαλέξεων Δήμου Αχαρνών (ΔΙΚΕΔΙΔΑ) λειτουργώντας τμήματα για όλες τις ηλικίες και μαθήματα όπως τοπική και νεότερη Ελληνική Ιστορία, Κοινωνική Οικονομία, Φιλοσοφική Συμβουλευτική, Παιδαγωγικά Ζητήματα, Σωματική και Ψυχική Υγεία κ.α. Διοργανώνει δεκάδες ημερίδες για τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα με εγνωσμένης αξίας Επιστήμονες και κάνει ταυτόχρονα το Δήμο μας, πολιτιστικό κέντρο της Ελλάδος με πολύ μεγάλες εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα προσπαθεί να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας για το Δήμο μας με σκοπό της ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου όπου ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων. Αναμορφώνει το Δημοτικό Στάδιο Αχαρνών χωρητικότητας 4.500 θεατών καθιστώντας το αντάξιο με αυτά των ομάδων πρώτης κατηγορίας ενώ πάντα πρόθυμος βρισκόταν δίπλα σε όλους τους συλλόγους και φορείς έτσι ώστε να πληροφορηθεί και να λύσει τα προβλήματά τους.

• Ο Σεπτέμβριος του 2013 γίνεται σταθμός για τα δημοτικά δρώμενα καθώς όντας Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, δεν διστάζει να τα βάλει με τους παραβατικούς Ρωμά καθώς τίθεται επικεφαλής της ομάδας που τελικά κατεδαφίζει τα αυθαίρετα κτίσματα της οδού Κύπρου, με σκοπό η περιοχή από χώρος παραβατικών πράξεων, να γίνει πάρκο πρασίνου.

• Τον Μάιο του 2014 επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με ρεκόρ ψήφων, πρώτος σε σταυρούς στο Δήμο Αχαρνών ανάμεσα σε 800 υποψηφίους όλων των παρατάξεων, ωστόσο ο συνδυασμός δεν επιτυγχάνει την επανεκλογή του.

• Τον Σεπτέμβριο του 2014, απολαμβάνοντας πλέον την αποδοχή όλων των παρατάξεων, εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Συμμετέχει επίσης έπειτα από την εκλογή του, στα Διοικητικά Συμβούλια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΑ), του Ιδρύματος ”Αρωγή” και της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ενώ είναι επίσης Σύμβουλος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ).
Η παρουσία του στα έδρανα της Αντιπολίτευσης είναι ιδιαιτέρως έντονη, καθώς με πολιτικό λόγο προσπαθεί να μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο τις εικόνες που μοιράζεται με τους Δημότες σε κάθε γωνιά του Δήμου και με συνεχείς προτάσεις θέλει να δώσει λύσεις σε όλα τα θέματα.

• Τον Μάρτιο του 2018, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σπύρο Βρεττό και λίγο αργότερα ιδρύουν την παράταξη “Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος” στην οποία επικεφαλής τίθεται ο κ. Σπύρος Βρεττός ως υποψήφιος Δήμαρχος και ο κ. Μιχάλης Βρεττός ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

• Τον Μάϊο του 2019 εκλέγεται για τρίτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος με νέο ρεκόρ ψήφων και σταθερά πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος ανάμεσα σε όλους του Δήμου Αχαρνών, ενώ ο συνδυασμός του, Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος “περνάει” στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών, στον οποίο κερδίζει και έτσι γεννιέται η νέα Δημοτική Αρχή, της οποίας είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος.

• Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός τον ορίζει ως Αναπληρωτή Δήμαρχο, ενώ του μεταβιβάζει και όλες τις αρμοδιότητες τοποθετώντας τον ως Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Προγραμματισμού Πολιτικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας ενώ επίσης τίθεται επικεφαλής στην κοινότητα Θρακομακεδόνων ως κατά τόπον Αντιδήμαρχος Θρακομακεδόνων.

• Τον Οκτώβριο του 2019 ψηφίζεται ομόφωνα για δεύτερη θητεία ως μέλος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθηνών και Πειραιώς (ΠΕΣΥΔΑΠ), ενώ είναι επίσης ομόφωνα εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

• Τον Νοέμβριο του 2019 εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο ως εκλέκτορας του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία και στη γενική της συνέλευση εκλέγεται ομόφωνα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

• Τον Φεβρουάριο του 2023 ανακοινώνει και πάλι την υποψηφιότητά του για τις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με την παράταξη Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος, ενώ σταθερά κατέχει τις θέσεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Πολιτικού Σχεδιασμού, Δημοτικής Αστυνομίας, του Αναπληρωτή Δημάρχου Αχαρνών, του Αντιπροέδρου του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων και του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.

• Τον Οκτώβριο του 2023 επανεκλέγεται για τέταρτη φορά σπάζοντας κι άλλο ρεκόρ ξεπερνώντας τις 3000 ψήφους.

• Τον Ιανουάριο του 2024 ορίζεται και πάλι Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτικού Σχεδιασμού καθώς και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Αχαρνών.

΄΄ Πρωταρχικός μου στόχος είναι η εξυγίανση του δήμου μας από κάθε είδους αποκλίνουσες συμπεριφορές, η εξασφάλιση της ασφάλειας και ομόνοιας μεταξύ των δημοτών μας και η εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης που θα βασίζονται στην μεταξύ μας αλληλεγγύη και το συλλογικό μας συμφέρον. Σ’ αυτόν το δύσκολο αγώνα που καλούμαστε όλοι μαζί να βγούμε νικητές, σας θέλουμε αρωγούς μας για να πραγματώσουμε το κοινό μας όραμα και να δώσουμε ανάσες ευτυχίας σ’ αυτόν τον πολύπαθο Δήμο που η ιστορικότητά του τείνει να χαθεί εντελώς. Γιατί Δήμοι με την έκταση, την ιστορία και τη γεωλογική ποικιλία σαν και το δικό μας δε θα πρέπει να αφήνονται έρμαια κομματικών και παραταξιακών συμφερόντων.
Ενωμένοι έχουμε τη δύναμη να δώσουμε στην πόλη μας την παλιά της αίγλη, να την κάνουμε κέντρο πολιτισμού και επίκεντρο ενδιαφέροντος για τους άλλους Δήμους, να επεκτείνουμε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και να αισθανθούμε όλοι μαζί την αλλαγή. Να γίνουμε υπερήφανοι για την πόλη που ζούμε. Όπως έλεγε και ο αλησμόνητος ιστορικός μας Μακρυγιάννης «Είμαστε στο Εμείς και όχι στο Εγώ». Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να φέρουμε νέο αέρα στο Δήμο μας, ας κάνουμε κάτι σωστό… για την πόλη που αγαπάμε. ΄΄